Glas vervangen in Tilburg?

Heeft u een woning gekocht waar in de boven- en benedenverdieping enkele beglazing zit? U kunt dit laten vervangen door dubbelglas.

Wat zijn de nadelen van enkel glas?

Als een huis enkel glas heeft, kiezen mensen er vaak voor om dubbelglas te laten plaatsen. Kan er niet geleefd worden met enkel glas? Zeker wel, maar er kleven een aantal nadelen aan:

  • De naam ‘enkel glas’ zegt het al: er zit slechts een enkel laagje glas in uw raam. Dit houdt in dat er weinig warmte binnen wordt gehouden, of anders gezegd: dat de kou van buiten snel naar binnen toegaat. Het is eigenlijk een wisselwerking: kou die buiten moet blijven komt naar binnen, de warmte die binnen moet blijven gaat naar buiten. Enkel glas kan dus zorgen voor koude winters.
  • Door enkel glas kan uw energierekening ook hoger worden. Hoe dit komt? Enkel glas houdt de koude lucht niet volledig buiten. Om het in huis warm te krijgen, wordt over het algemeen de kachel omhoog gedraaid. Hierdoor krijgt u dus hogere energiekosten.
  • Ramen met enkel glas beslaan heel erg snel. Dit heeft ermee te maken dat de koude lucht van buiten en de warme lucht van binnen condens kunnen veroorzaken. De ruimte binnenhuis kan hierdoor erg vochtig worden.

Heeft u enkel glas en wilt u liever dubbelglas laten plaatsen? Of is er een raam kapot en wilt u een vervangend raam? U kunt voor iedere raamsituatie terecht bij Glaspunt B.V.. Wij helpen u graag!